Az OTDK minden résztvevője – határon innen és túl érkezők – számára szeretnénk emlékezetessé tenni ezt a három napot Esztergomban, így igyekeztünk olyan kulturális programokat összeállítani, amelyen keresztül megismerhetik a várost, és a 177 éves múltra visszatekintő érseki tanítóképző történetét.

Várunk mindenkit sok szeretettel!

I. Az alábbi programlehetőségek 2019. április 15-17. között ingyenesen látogathatók, az OTDK-s nyakpánt belépőként használható!

Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma

2500 Esztergom, Szent István tér 1.
http://www.varmegom.hu/wp/

A Vármúzeum a feltárt királyi palota megmaradt helyiségeit mutatja be, a palota termeiben berendezett kiállításból pedig az esztergomi vár története, múltja ismerhető meg. A Várhegy déli részén található az Árpád-házi királyok, majd pedig az esztergomi érsekek palotájának maradványai.

2019. április 15-17. napokon a múzeum 10.00-18.00 között látogatható, a belépés zárás előtt legalább fél órával.

Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum – Duna Múzeum

2500 Esztergom, Kölcsey utca 2.
http://www.dunamuzeum.hu/index.php

A Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum vagy Duna Múzeum az 1730-as években épült barokk épületben, az úgynevezett Káptalan-házban működik Esztergomban. A múzeum évente átlagosan 20 000 látogató számára kínálja a vízzel való találkozás, a vízről való játékos ismeretszerzés lehetőségét.

A konferencia idején a Látványtárat ismerhetik meg a résztvevők az alábbi módon: minden nap 9.00-15.30 között várják a látogatókat, egyszerre maximum 20 fős csoportokban. Az OTDK regisztrációnál személyesen van lehetőség feliratkozni a turnusokra.

II. Az alábbi interaktív játékokat a verseny ideje alatt bármikor kipróbálhatják a résztvevők:

Multúra – Meseturizmus

A Multúra – Meseturizmus Esztergom csomagja mesés felfedezőútra hívja azokat, akik szeretnék megtudni, milyen régi titkokat és izgalmas történeteket rejt a város és környéke.

A csomag mindent tartalmaz, amire egy meseturistának szükséges lehet. Azok számára, akik belevágnak a kalandba, a múlt a térképen jelölt helyszínek felkeresésével, és a hozzájuk tartozó legendákból és történelmi eseményekből íródott meséken keresztül elevenedik meg.

A kalandos csomagot minden résztvevő kézhez kapja a regisztráció alkalmával az Esztergomi TDM jóvoltából, és a konferencia ideje alatt bármikor bejárhatja segítségével a várost.

Interaktív kincskeresés a Iohanneumban

Az izgalmas program résztvevői az esztergomi érseki tanítóképző épületében, a Iohanneumban elrejtett kincs megtalálásához vezető út során rejtvények, fejtörők és feladványok sűrűjében megismerkedhetnek a Pázmány BTK esztergomi képzési helyszínének történetével is.

III. Mozgalmas konferencia elé nézünk:

Esztergom Városi Kalandok

2019. április 15. 21.00 – éjszakai városi city trail a Várhegyen és a Szent Tamás-hegyen

Szereted a kincskeresést? Szereted a geocaching-et? Fedezd fel Esztergom legszebb részeit a megnyitót követő estén, csak kényelmes cipő szükséges! Egy csapat, egy térkép, egy cél.

 

Aktív szünet a tornateremben

2019. április 16. 9.00-18.00 – Iohanneum, tornaterem

Elfáradt az elméd? Frissítsd fel magad a tornateremben! Pingpongozz, csocsózz, görgőzz vagy relaxálj a babzsákokon!

Záróest a Muzsikás Együttessel

2019. április 16-án 20.00-kor mindenkit várunk kulturális záróesténkre a Prímás Pincébe, amelyen a nemzetközi hírű Muzsikás együttes koncertje koronázza meg az estet. Az egy órás koncertet követően táncházzal folytatódik a program a vállalkozó kedvű résztvevőknek.

És végül, de nem utolsósorban…

Re-design „Gondold újra a baglyot”

A kreatív pályázatunkra beérkezett rekord számú pályamunkákból összeállított kiállítás megtekinthető a TÉKÁ Klubban.

Copyright © 2019 Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekció